Autóklíma

  Autódiganosztika

  Gumiszerviz

  Gyorsszerviz

Autóklíma szerviz

Korszerű berendezésekkel felszerelt műhelyünk vállalja a klímarendszer karbantartását, javítását. Az alábbiakban az ehhez a területhez tartozó szolgáltatásainkat, az előforduló problémákat, a szükséges és ajánlott karbantartásokat ismertetjük.

Szolgáltatásaink:

Hűtőközeg mennyiségének ellenőrzése, klímatöltés

A klímarendszerben évente érdemes ellenőriztetni a hűtőközeg mennyiségét, mert 20-30%-os hűtőközeg hiány már jelentősen csökkenti a klíma teljesítményét. Cégünk korszerű szervizberendezéseivel gyorsan és hatékonyan képes elvégezni ezt a műveletet.

Rendszer tömítettség ellenőrzés (nyomáspróba), szivárgáskeresés

Amennyiben úgy érzi, hogy autójának légkondicionálója már nem hűt kellőképpen, nem dolgozik olyan hatásfokkal, mint régebben, akkor mindenképpen érdemes bevizsgáltatni a klímaberendezést, mivel ez a jelenség gyakran a hűtőközeg elszivárgásából fakad. Ez többféle eredetű lehet: anyaghiba, anyagfáradás, nem megfelelő szerelés, rossz csőelvezetésből adódó kidörzsölődés, valamint sérülésből származó repedés, törés. Nitrogénes nyomáspróba alkalmazásával még a legkisebb szivárgások is kimutathatók.

Tisztítás, fertőtlenítés (gombátlanítás)

A párologtató felülete, a klímarendszerben lévő párás levegő ideális körülményeket biztosít a baktériumok, gombák számára; melyek a légárammal az utastérbe juthatnak. Belégzésük nyálkahártya irritációt, fáradékonyságot, fejfájást, de akár hörghurutot, allergiát vagy más légúti betegségeket is előidézhet. Az ilyen egészségügyi problémák megelőzése céljából érdemes a légkondicionáló berendezést legalább évente áttisztítani, fertőtleníteni. A párologtató felületének aktív habbal történő kezelése elpusztítja, eltávolítja a kórokozókat, és vékony filmréteget képez a felületeken, jelentősen késleltetve ezáltal az ismételt lerakódást. A legkorszerűbb ózonos kezeléssel nem csak a párologtató felületének fertőtlenítése történik meg, hanem a teljes utastéré is, mindez visszamaradó vegyszer nélkül.

Pollenszűrő cseréje

Az eltömődött pollenszűrő nem képes átereszteni a kívánt levegőmennyiséget, tehát csökkenti a klíma hatékonyságát, valamint az elszennyeződött szűrőben betegségeket, allergiát okozó baktériumok és gombák is megtelepedhetnek. A pollenszűrőt ezért évente ill. 10000 km-ként javasolt cserélni.

Klímacsövek, klímahűtők, egyéb egységek javítása, cseréje

A klímarendszer ellenőrzésekor fény derülhet arra, hogy a vezetékek elöregedtek, szivárognak vagy klímahűtő állapota nem megfelelő. Természetesen ezek javítását, cseréjét is el tudjuk végezni. A klíma rendszerben található szárítószűrőt kb. 4 évente, ill. 60-70000 km-ként kell cserélni.

Mezőgazdasági- és munkagép klímák helyszíni javítása

Vállaljuk mezőgazdasági- és munkagépek, például kombájnok klímáinak javítását, szervizautónk segítségével, kiszállással.

Kompresszor javítása, felújítása

A használat során - mint bármely részegység - a kompresszor is meghibásodhat. Bizonyos esetekben szakszerű javítással, felújítással a kompresszor újra üzembe állítható. A zajos működés általában csapágy problémára vezethető vissza. Időnként a kompresszort meghajtó szíj és a szíjvezető görgők is cserére szorulnak.

Gyári és utángyártott alkatrészek beszerzése

Amennyiben a javításuk már nem gazdaságos vagy nem lehetséges, gyári és utángyártott alkatrészek beszerezését kedvező áron és rövid határidővel vállaljuk.Cégünk a járműklimatizálás terén piacvezetők közé tartozó, nemzetközi szinten
méltán elismert
, széles alkatrészválasztékkal és szolgáltatási palettával rendelkező Behr Hella Service vegyesvállalat szervizpartnere.


Tudnivalók, hasznos tanácsok az autóklímával kapcsolatban »

9909 Körmend, Liszt F. u. 16.

(+36) 20/967-8408

© Autotech - Minden jog fenntartva
Weboldal: