Autóklíma

  Autódiganosztika

  Gumiszerviz

  Gyorsszerviz

Gyorsszerviz

Szervizünkben vállaljuk a gépkocsik garancián túli, rendszeres ellenőrzését, karbantartását, szervizelését, az olajcsere elvégzését, a szűrők, ékszíjak cseréjét. Ezeket a munkákat bejelentkezés, időpontegyeztetés esetén, akár azonnali határidővel elvégezzük.

Szolgáltatásaink:

Biztonsági átvizsgálás

A gépjármű biztonságos üzemeltetéséhez néhány dolgot rendszeresen ellenőrizni kell. Az átvizsgálás során időben észlelhetők az esetleges meghibásodások, elhasználódott alkatrészek is.

A biztonsági átvizsgálás keretében végzett tevékenységek:

- Fagyálló hűtőfolyadék fagyáspont és szintellenőrzése
- Ablakmosó folyadék ellenőrzése
- Ablaktörlő lapátok ellenőrzése
- Olajszint ellenőrzés
- Fékfolyadék ellenőrzése
- Akkumulátor ellenőrzés
- Fényszórók ellenőrzése
- Gumiabroncsok állapotellenőrzése, keréknyomás ellenőrzés
- Fék és futómű ellenőrzés
- Kipufogó ellenőrzése

Olajcsere

Bizonyos időközönként olajcserére van szükség, mivel az olaj a használat során szennyeződik, oxidációt okozó forró gázokkal érintkezik, adalékai öregszenek, ezért egyre kevésbé látja el a feladatát. Ha az olajcserét elmulasztja, nemcsak a motor élettartalma csökken, hanem az autó teljesítménye is, valamint nő az üzemanyag-fogyasztás.

Az olajcsere-periódust az autó kézikönyve tartalmazza. Általában feltüntetnek egy futásteljesítményt (pl. 10 ezer kilométerenként), illetve egy időtartamot (pl. évente), normál- valamint zord körülményekre. Az utóbbiak közé tartozik a gyakori megállásokkal tarkított haladás, a sok üresjárat, a gyakori, 8 km-nél rövidebb utak, a szélsőséges hőmérséklet (33 °C fölött vagy fagypont alatt), valamint a vontatás és szállítás.

Szűrők cseréje

Az elszennyeződött levegőszűrő nagymértékben akadályozza a levegő átáramlását, melynek következtében romlik a gépkocsi teljesítménye, és megnövekszik a benzinfogyasztás. Mielőtt ez bekövetkezne, a szűrőt ajánlott kicserélni. A levegőszűrő élettartama elsősorban attól függ, hogy mennyi szennyeződés kerül rá. Városi közlekedésnél általában 10.000 km-enként esedékes a csere.

Az olajszűrőket érdemes minden egyes olajcsere alkalmával kicserélni - minimális költségével nem érdemes spórolni, mivel a kenőolaj minősége, tisztasága kihat a motor élettartamára.

Fékjavítás, fékrendszer karbantartása

A biztonságos autózáshoz elengedhetetlen, hogy a fékek mindig kifogástalanul működjenek. A nem megfelelő fékrendszerrel nem csak saját, hanem mások testi épségét is veszélyezteti. Ezért javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőriztesse fékrendszere állapotát. A rendszer karbantartása során megvizsgáljuk, cseréljük az úgynevezett kopóalkatrészeket, mint a fékbetétek, fékpofák, féktárcsák és dobok. Kétévente, illetve 60.000 kilométerenként a fékfolyadék cseréje is esedékes.

9909 Körmend, Liszt F. u. 16.

(+36) 20/967-8408

© Autotech - Minden jog fenntartva
Weboldal: