Autóklíma

  Autódiganosztika

  Gumiszerviz

  Gyorsszerviz

Gumiszerviz

Az autógumikkal kapcsolatos problémákkal szintén forduljon hozzánk! Rövid határidővel vállaljuk a gumiabroncsok szakszerű szerelését és a kerekek centrírozását. Elvégezzük a gumi állapotfelmérését, és segítünk a megfelelő abroncs kiválasztásában. A továbbiakban bővebben olvashat e szolgáltatásainkról.

Szolgáltatásaink:

Gumijavítás (defekt javítás)

A legtöbb defektet, szög által okozott lyukat, illetve a futófelületen található 6 mm-nél kisebb vágásokat megfelelő eljárások alkalmazásával javítani lehet. Ilyen esetekben nem kell a gumiabroncsot kicserélni, így a szakszerű javítással pénzt lehet megtakarítani. A 6 mm-nél nagyobb lyukkal rendelkező, illetve az oldalfalon sérült abroncsok azonban nem javíthatók.

Gumi csere, gumiszerelés

A gumiabroncsot le kell cserélni:
- ha a profilmélység előírt minimumra csökkent,
- helyi rendellenes kopás esetén,
- ha az abroncson az öregedés jelei láthatók,
- ha az életkora elérte a 8 évet,
- ha olyan sérülés vagy deformáció látható rajta, amely csökkenti a menetbiztonságot.

Vállaljuk hozott vagy nálunk vásárolt gumiabroncsok szakszerű szerelését bármilyen méretben. Korszerű gumiszerelő gépünkkel mindenfajta lemez- és alufelnit meg tudunk szerelni anélkül, hogy az abroncsban vagy a keréktárcsában bármilyen sérülést okoznánk.

Kiegyensúlyozás/centrírozás

A kerekek kiegyensúlyozatlansága rázkódásához, a gumiabroncsok és a futómű nagyobb mértékű kopásához vezet, valamint hatására romlik az útfekvés és a kormányzási tulajdonságok. A gumiabroncsok kiegyensúlyozottságát a rezgés első jeleinek megjelenésekor ellenőrizni kell. A gumiabroncsokat a felszereléskor, illetve a javításukat követő visszahelyezésükkor is centrírozni kell. A kiegyensúlyozást ajánlott 10-15 ezer kilométerenként elvégeztetni.

Ehhez a tevékenységhez korszerű centrírozó géppel rendelkezünk, mellyel a kiegyensúlyozatlanság teljes mértékben megszüntethető.

Új gumik értékesítése, tanácsadás

Az abroncs kiválasztásakor sok szempontot figyelembe kell venni. A guminak a jármű jellemzőihez, az igénybevétel jellegéhez, a vezetési stílushoz is igazodnia kell, ezért a méreteken kívül a gumi terhelhetőségi értékeit, és egyéb paramétereit is szem előtt kell tartani. Szakszerű tanácsadással segítünk az Ön autójára leginkább megfelelő, és a legjobb ár-érték arányú gumiabroncs kiválasztásában.

Gumihotel, gumi és keréktárolás

Ha nem szeretne a leszerelt abroncsok, kerekek szállításával és tárolásával bajlódni, akkor válassza gumihotel szolgáltatásunkat. A gumihotel az egyik legpraktikusabb elhelyezési módja a szezonon kívüli abroncsoknak magánszemélyek és cégek részére. A fedett, száraz helyen történő szakszerű tárolással meghosszabbítható a gumiabroncsok élettartama.

TPMS, abroncsnyomás-ellenőrző rendszer

Az abroncsnyomás-ellenőrző egy, a gyártó által az autóba tervezett rendszer, amely folyamatosan figyeli a jármű kerekeiben lévő légnyomást. Kétféle rendszer létezik:
- a direkt rendszer a légnyomást az abroncsban lévő szenzorral méri.
- az indirekt rendszer az abroncsban lévő nyomást a jármű ABS szenzora által méri.
A jármű vezetőjét az abroncsok állapotáról a fedélzeti számítógép tájékoztatja, amennyiben valamelyik kerékben nem megfelelő a nyomás hibakódot is generálhat.
Ezen rendszerek hibakód kiolvasását, szenzortanítását is vállaljuk.


Tudnivalók, hasznos tanácsok a gumiabroncscsal kapcsolatban »

9909 Körmend, Liszt F. u. 16.

(+36) 20/967-8408

© Autotech - Minden jog fenntartva
Weboldal: